Sporten en bewegen hoeft niet veel tijd te kosten: de Kettlebell

Een full body workout in minder dan 20 minuten? Dat kan met de Kettlebell!

De Kettlebell komt oorspronkelijk eeuwen geleden uit het Russische leger en werd gebruikt voor training. Ook sporters gingen en gaan volop aan de slag met de Kettlebell.

De Kettlebell swing is een training voor een heel groot deel van het lichaam. 50 tot 70 swings per dag en dit 3 tot 4 keer per week (rust is belangrijk voor de groei van spieren) geeft al een heerlijk resultaat. Je traint je benen, je armen, je borst, je schouders en ook je hart (het hart is ook een spier). Deze workout neemt maximaal 20 minuten in beslag en zo kom je in een korte tijd aan de nodige beweging wat belangrijk is voor je wel-zijn. Een workout laat je energie stromen, aard je en geeft je rust. Sporten verhoogt ook je concentratie vermogen waardoor je daarna met meer focus weer aan de slag kan.

Wanneer je een Kettlebell aanschaft neem dan gelijk een zware. Misschien is dit iets te zwaar in het begin maar hier groeit je lichaam snel naartoe en hoef je geen nieuwe te kopen omdat deze te licht is. Voor mannen 24kg, voor vrouwen 16kg. In het begin kan je dan ook minder swings maken zodat je lichaam tijd krijgt om het gewicht gewend te worden.

kettlebell-swing

Michaël